Deze tutorial leert u hoe u de IP Deny Manager om de toegang tot uw website te blokkeren van een specifiek IP-adres of IP-adres bereik. Deze tutorial zal ervan uitgaan dat je ingelogd bent in je cPanel. Als u problemen ondervindt om dat te doen, zie de handleiding met de naam "Hoe Log in op cPanel". Op de hoofdpagina van cPanel, scroll naar beneden naar het gedeelte Beveiliging. Klik op de IP Deny Manager icoon. Dit brengt u naar het IP Deny Manager scherm. In de paragraaf Voeg een IP op Weigeren: het IP-adres dat u wilt blokkeren in het eerste vak op Enter. Klik op de knop Toevoegen, en het zal u nemen om de verificatie pagina. Je hebt met succes geblokkeerd iedereen van dat IP-toegang tot uw website. Klik op de Ga terug link.  Volgende op de pagina ziet u een lijst van de huidige IP-adressen worden geblokkeerd. Aan het einde van elk IP is een knop te klikken als u wenst om ze te verwijderen uit de lijst met geblokkeerde. Na het klikken op verwijderen, klikt u op Ja om te bevestigen, en het IP-niet meer worden geblokkeerd uw website. Klik op de HOME-knop in de linkerbovenhoek om terug te keren naar de belangrijkste cPanel pagina. Dit is het einde van de tutorial. Je weet nu hoe om te blokkeren en deblokkeren van IP-adres van een bezoek aan uw website.  U kunt nu verlaten cPanel door het sluiten van uw browser, of met behulp van de knop Afmelden in de rechterbovenhoek. Vergeet niet, als je gebruik maakt van een openbare computer, ALTIJD Afmelden van cPanel voor sluitingstijd vanwege veiligheidsredenen.