Deze tutorial leert u hoe u de File Manager functie in cPanel gebruiken. Met de File Manager kunt u FTP-of management functies uitvoeren zonder speciale software.

Deze tutorial zal ervan uitgaan dat u ingelogd bent in uw cPanel. Scroll naar beneden naar de paragraaf Bestanden en klik op het icoon File Manager. Dit brengt u naar de File Manager interface. U kunt de File Manager gebruiken om bestanden te uploaden naar uw account, verwijderen van bestanden, permissies veranderen en diverse andere functies.

Aan de linkerkant vindt u een uitbreidbare lijst met mappen in uw account. Aan de rechterkant is een lijst van alle bestanden en mappen in de map die u selecteert aan de linkerkant. De public_html is de map waar uw website bestanden (bestanden als html-pagina's, gif afbeeldingen, enz.) moeten worden geplaatst.

Als u bestanden wilt uploaden klikt u op de map of het icoon (in de lijst aan de linkerkant) van de map waarin u uw bestanden wilt plaatsen. Klik vervolgens op het Upload pictogram in de lijst aan de bovenkant van de pagina. Dit brengt u naar een pagina die laat zien hoeveel ruimte beschikbaar is voor uploads en geeft u de ruimte om bestanden te selecteren om te uploaden. Klik op de knop Bladeren en kijk door de bestanden op uw computer naar de bestanden die u wilt uploaden. Wanneer u het bestand gevonden heeft klikt u erop en klikt u op Open. Als u meer bestanden wilt uploaden herhaalt u dit. Zo niet, klik dan op de Terug aan de onderkant van de pagina. Dit brengt u terug naar de File Manager pagina.

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen met bestanden in de File Manager. Enkele acties zijn Verwijderen, Naam wijzigen, bekijken, bewerken en wijzigen permissies. Elk item opent een apart scherm, dat geeft u aanwijzingen om te volgen om de taken uit te voeren.

Klik nu op het HOME-pictogram in de linkerbovenhoek van de pagina om terug te keren naar de cPanel pagina. Dit beëindigt de tutorial op de File Manager. Het is een snelle en eenvoudige manier om toegang te krijgen en uw bestanden te beheren zonder dat u een FTP-programma hoeft te gebruiken.