Deze tutorial leert u hoe u een e-mailadres kunt volgen. Met deze functie kunt u zien hoe de mailserver een bericht behandelt bij het verzenden naar of afleveren aan een specifiek adres.

Deze tutorial zal ervan uitgaan dat u ingelogd bent in uw cPanel. Op de hoofdpagina van uw cPanel, scroll naar beneden naar het gedeelte E-mail, en klik op het pictogram met de naam e-mail Trace.

Dit brengt u naar een scherm waar u een e-mailadres kunt testen door het traceren van zijn weg vanaf deze server. Deze tool is vooral handig als u problemen hebt met het verzenden van een e-mail naar een specifiek adres. U kunt controleren om te zien waar het probleem zou kunnen zijn. Voer een e-mailadres in het vak en klik op Route weergeven. De route van het emailadres wordt nu getoond. Vanuit uw cPanel, kunt u zoeken naar problemen. U kunt zien als er een probleem is met uw server of aan de andere kant waar het ontvangende e-mail adres is gevestigd. Tevens kunt u zien of er nog berichten in de verzendlijst staan die wachten om verzonden te worden vanuit uw emailaccount.