Deze tutorial leert u hoe u kunt controleren wie uw website bekeken heeft met het programma in cPanel genaamd AWStats. Dit programma update zijn statistieken iedere 24 uur.

Het rapport geeft details over de hoeveelheid bezoeken naar uw website, samen met andere informatie die u nuttig zult vinden. Het omvat zaken als: Landen, Bezoekduur, vorige bezochte site, zoekwoorden, Zoek op trefwoorden, maand-, dag en ieder uur geschiedenis, en andere belangrijke informatie om u te helpen met het verbeteren van uw aanwezigheid op het web. Om AWStats te openen, moet u inloggen op cPanel. Ga naar de Logs sectie. Klik op het AWStats Icon. Klik op het icoon naast de domeinnaam waarin u geïnteresseerd bent. Voor meer informatie over de begrippen van de AWStats pagina, gaat u naar http://awstats.sourceforge.net/docs/awstats_glossary.html U vindt een volledig overzicht van alle begrippen van AWStats.