IMAP (Internet Message Access Protocol)

Het IMAP protocol download eerst alle berichten van de hosting server. Alle handelingen die u lokaal uitvoert (verwijderen, beantwoorden, forwarden) zijn ook direct zichtbaar op Webmail of voor andere IMAP gebruikers die inloggen op hetzelfde emailadres. Dit is de perfecte oplossing voor een emailadres met meerdere gebruikers of een emailadres dat bereikbaar moet zijn vanaf meerdere computers.

POP (Post Office Protocol)

Met het POP protocol download u een kopie van de emailberichten naar uw lokale computer. Alle veranderen die u aan het bericht maakt zijn niet zichtbaar voor Webmail of op andere computers met hetzelfde emailadres. De originele berichten die achterblijven op de hosting server zullen ongewijzigd blijven. Het is wel mogelijk dat deze berichten worden verwijderd zodra u de berichten lokaal op uw computer verwijderd. Hiervoor moet u bij de accountinstellingen een vinkje uitzetten voor: Laat een kopie achter op de server

Web Mail

U kunt ook uw emails bekijken met behulp van webmail. Type hiervoor in de adresbalk van uw browser achter uw domeinnaam /webmail
Met webmail kunt u vanaf iedere lokatie inloggen op uw email. U hoeft hiervoor niet eerst alle email instellingen juist te zetten voor uw account.