U kunt in het Cpanel een MySQL database aanmaken.

Ga hiervoor naar het Cpanel > MySQL databanken.

Verzin hier een naam voor uw database en klik op "Databank aanmaken".
Vervolgens voegt u een gebruiker toe en klikt op "Gebruiker aanmaken".
Hierna koppelt u de nieuwe gebruiker aan de nieuwe database en bent u klaar.

Configuration Settings:
Host = localhost
Database name = (cpanelusername_databasename)
Database username = (cpanelusername_databaseusername)
Database password = (******)

Opmerking: Als u een website met databases verhuist naar onze servers, kan de database naam en username verschillen. Deze verschillen moet u ook updaten in het configuratie bestand van uw website, vaak heet dit configuration.php of config.php